2008 m. gegužės 27 d., antradienis

Mosquito song

Tylios tykios mintys. . . Garsūs beprasmiai žodžiai, painūs kvaili sakiniai, kurie visai nepasako to, ką turėtų pasakyt. . . Keisti, protu nesuvokiami sutapimai. Iškreipti vaizdinai. Tiek belikę iš mano realybės.
. . .
Džiaugsmo šūksnis užstrigęs kažkur tarp skrandžio ir Oriono. Kiaurai šlapi batai, kelnės, delnai, ir akys. Žalias slėnis. Žali toliai. Geltoni toliai dar toliau. Baugšti saulė. Deja vu. Kažkas nepaprastai pažįstamo. Dalelė to, kas atrodė prarasta ir seniai sunaikinta. . . O štai, pasirodo, kad neįmanomo nėra nieko - mano hipotezės nuėjo velniop. Viskas gyvenime yra nesuprantamai painiai išmėtyta ir iškaišiota giliausiuose užkaboriuose, toli toli nuo akių, kažkur pasąmonėje, o gal tiesiog būtent po pat akimis?. . . Bet viskas yra čia. . . . Ir dar būtinai išnyra iš už kokio posūkio, kai to visiškai nesitiki. . . Nes taip būti turi. Taip būti privalo. Nes taip yra. . . Tiek skurdžios logikos. Tiek banalios, ir per tiek laiko jau nuvalkiotos kaip reikiant, filosofijos. Tiek tos vaikiškos meilės. Pusvalandis ir 3 minutės keistų prisipažinimų ir atvirų minčių. Kai pagalvoji, tai už ramią sąžinę geriau yra tik atvirumas.
. . .
O mažiausiai tikėti dažniausiai būna skambučiai. . . Krūpteliu. Atsiliepiu. Išgirstu iki skausmo gerai pažįstamą balsą. Kaip kartais smagu paplepėt apie nieką, tiesiog šiaip, nes norisi. . .
. . .
O liūdna pasidaro, kai grįžti, paglostai savo šunį, kuriam dabar nervinė krizė, nes jį pririšo, nors iki šiol galėjo klajoti vienas. . . ir dar į kailį davė. Už instinktus. . . ir pagalvoji, kad jį supranti. Nes ir pačiai kartais tenka sėdėt raudonom akim, krečiant drebuliui, visų bijant ir jaučiantis vaiduokliu, kuris atsidūrė ne savo vietoje, ne savo laiku, ne dėl savo kaltės. . . Abu su Bobu mes sėdim pririšti prie tos pačios senos būdos, kuri pergyveno jau ne vieną kartą, tokiu pačiu trupu, aprūdijusiu lenciūgu, maitinami tos pačios griežtos rankos. . . Tik man dar yra prošvaisčių, o jam jau tik vienintelė - mažas švino gabaliukas, kurį garsiu pokštelėjimu nukreips ta pati, jį šerianti ir vis paglostanti ranka. . . Ar ir man taip bus?
. . .
Queens Of The Stone Age - Mosquito Song . . .

Komentarų nėra: